Spørgsmål og svar

Hvis du har spørgsmål til vores arbejde eller til at være sponsor for en af vore elever, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Nedenfor kan du læse nogle af de oftest stillede spørgsmål, så måske er svaret på dit spørgsmål allerede her.


 
Hvad koster det at hjælpe en elev?

Udgifterne til forskellige sponsorbørn varierer, fordi det enkelte sponsorat hænger nøje sammen med, hvor meget netop dette barns forældre har mulighed for at betale for barnets skolegang, og om barnet har mulighed for at bo hjemme.

Desuden er der forskellige priser på de forskellige skoler.
Et typisk sponsorat for en dagelev i Indien er 55 kr. og 135 kr. for en kostskoleelev.


Kan jeg skrive breve til min elev?

Ja, vi opfordrer sponsorerne til at kommunikere med deres elev, da dette ofte er til stor glæde både for barnet og sponsoren.

Almindelige breve når som regel frem til modtageren, men vi anbefaler, at man ikke sender store kuverter eller pakker, da disse ofte forsvinder undervejs til skolerne.

 
Hvad kan jeg sende til min elev?

Det er en god ide at sende et billede af sig selv, sit hus, sin familie, den danske natur eller hvad du interesserer dig for. Du kan også sende f.eks. turistbrochurer fra din by eller egn.
 
Små lette ting som glansbilleder, klistermærker og lign. modtages med stor glæde af børnene.

Hvad kan jeg skrive om til min elev?

Børnene interesserer sig meget for deres sponsor, og er meget nysgerrige efter at vide alt om det menneske, der har valgt at hjælpe dem. Skriv derfor gerne om dig selv, hvad du laver, ting du har oplevet, årstidernes gang, dyr osv.
 
Det er en god ide at stille konkrete spørgsmål til børnene, så de har noget at skrive tilbage om.

Kan jeg sende e-mails til min elev?

Til de børn, der går på S.D.A. Higher Secondary School i Nuzvid, kan man sende e-mail til skolen på emailadresse danishaidchildren@gmail.com. Husk at skrive barnets navn og nummer i emnefeltet, så vil din mail blive skrevet ud og afleveret til din elev.
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din elev går på denne skole, kan du sende en mail til fonden med din forespørgsel.Kan jeg sende pengegaver til eleven?

Ja, men vi anbefaler, at du ikke sender pengegaver, da dette ofte medfører misundelse og splittelse blandt både de sponsorerede og usponsorerede børn, der ikke modtager de samme gaver.

Husk også, at 60 kr. af dit årlige sponsorbidrag går til køb af en julegave til barnet.
Hvis du beslutter dig for alligevel at sende en pengegave, må du aldrig sende pengene direkte til barnet, da der er en stor risiko for, at de aldrig når frem. Betal i stedet dit beløb til os, så formidler vi det videre.Hvornår stopper sponsoratet?

Da vores formål er, at eleverne færdiggør deres uddannelse, vil du kunne sponsorere din elev, indtil han eller hun er færdig med sin uddannelse. Hvis eleven imidlertid flytter ud af området, ikke møder i skolen eller skifter til en skole, som vi ikke har samarbejdsaftale med, vil sponsoratet blive stoppet. Du vil i disse tilfælde få besked så hurtigt som muligt, og du vil få tilbudt at fortsætte hjælpen til en anden elev i stedet.

Hvad sker der, hvis jeg ikke har råd til at betale min elevs videreuddannelse?

Det er dyrere at gennemføre en videregående uddannelse end en grundskoleuddannelsen. Det sker derfor ofte, at en sponsor ikke har råd til at betale for videreuddannelsen alene. I disse tilfælde forsøger vi at finde flere sponsorer til den samme elev, således at udgiften deles.

Kan jeg sige mit sponsorat op?

Ja, du kan altid stoppe dit sponsorat, men du skal give os besked så hurtigt som muligt, og du må forvente, at komme til at betale i ca. 3 måneder efter, du har opsagt, da vi skal finde en ny sponsor til eleven, så han eller hun kan blive i skolen.

Eleven bliver meget ulykkelig over at miste sin sponsor, og vi forsøger derfor altid at finde en ny sponsor så hurtigt som muligt. Så snart der er fundet en ny sponsor, skal du naturligvis ikke betale længere, heller ikke hvis dette sker indenfor de første 3 måneder, efter at du har opsagt.Går mit bidrag til hele familien eller kun til eleven?

I princippet går dit bidrag kun til din elev, idet bidraget går til den enkelte elevs skolegang m.v.

Men indirekte hjælper du hele familien, fordi familiens begrænsede midler kan bruges til andet end din elevs skolegang, f.eks. til mad til familien. Men du hjælper også på længere sigt, idet et barn, der får en uddannelse, vil være i stand til at hjælpe sin familie økonomisk, måske med uddannelse til mindre søskende.

Så din hjælp er som ringe i vandet.

 

 


 

"Børnene interesserer sig meget for deres sponsor, og er meget nysgerrige efter at vide alt om det menneske, der har valgt at hjælpe dem."

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 


Den Danske Hjælpefond
c/o Advokatfirmaet Egholm, Ryesgade 9b,1., 8000 Aarhus C. Tlf. 26481646
Email: kontakt@dendanskehjaelpefond.dk


Til forside

Kontakt Webmaster