På denne side finder du
nyhedsbrevene samt andre aktuelle oplysninger og begivenheder.

Klik på linket under nyhedsbrevene for at læse.
(For at læse nyhedsbrevene skal du have installeret Adobe Acrobat Reader. Tryk her for at hente programmet)

 

Nyhedsbrev December 2023

 

Nyhedsbrev November 2023

 

Nyhedsbrev Juni 2023

 

Nyhedsbrev Marts 2023

 

Nyhedsbrev December 2022

 

Nyhedsbrev November 2022

 

Nyhedsbrev Juli 2022

 

Nyhedsbrev Marts 2022

Nyhedsbrev December 2021

 

Nyhedsbrev September 2021

Nyhedsbrev Marts 2021

Nyhedsbrev December 2020

 

Nyhedsbrev November 2020

 

Nyhedsbrev marts 2020

 

 

Nyhedsbrev december 2019

 

 

 

 

 

 

 

 


Besøg også Fonden på Facebook......og giv den en "Like".


Introduktion til Den Danske Hjælpefond nu på YouTube:

Skriv blot "Den Danske Hjælpefond" i søgefeltet på YouTube for at se videoen.


 

Lidt om brylupper og astrologi

Februar 2023

I Indien er astrologi en vigtig del af mange menneskers liv, og det inkluderer også valg af ægtefælle. Mange indiske familier vil konsultere en astrolog, før de beslutter sig for at godkende en mulig partner til deres søn eller datter. Dette skyldes, at astrologi anses for at give indsigt i en persons karakter, personlighed, livsbane og kompatibilitet med en potentiel partner.

Astrologi i forbindelse med bryllupper involverer normalt udarbejdelsen af ​​en horoskopdiagram for både bruden og gommen. Horoskopdiagrammet vil indeholde oplysninger om planeternes positioner og deres indflydelse på personens liv. Astrologen vil derefter analysere disse oplysninger for at bestemme en persons personlige egenskaber, karrieremuligheder, sundhed, ægteskabelige udsigter og andet.

Når en potentiel partner er fundet, vil astrologen derefter sammenligne de to horoskopdiagrammer for at afgøre, om de to personer er kompatible og har potentiale for et lykkeligt ægteskab. Hvis de astrologiske tegn og planeter i de to diagrammer harmonerer godt, anses det som et gunstigt tegn for ægteskabet.

Det er værd at bemærke, at astrologi ikke er den eneste faktor, der tages i betragtning, når man vælger en partner til et indisk bryllup. Familiebaggrund, kastesystem, økonomisk status, uddannelsesniveau og personlige præferencer spiller også en vigtig rolle i beslutningsprocessen.

I dag er der dog også mange, der ikke stoler så meget på astrologi, og som tror mere på at tage beslutninger baseret på personlig kemi og fælles interesser. I nogle tilfælde kan en person vælge at ignorere de astrologiske resultater og følge deres hjerte i valg af partner.

Men i det store og hele fortsætter astrologi med at spille en vigtig rolle i valg af partner ved indiske bryllupper, og det vil sandsynligvis fortsætte med at være en integreret del af Indiens kultur og traditioner.


 

Corona  Update

Juli 2022

Udvalgt artikel fra Juli Nyhedsbrevet

I Indien begynder landet så småt at være igennem bølge 2, som var voldsom og som har kostet mange dødsfald.

For vores forening har udviklingen betydet, at vi i de seneste mange måneder har arbejdet som en nødhjælpsorganisation, selvom det bestemt ikke er vores stærke side. Men de sponsorerede børn og deres familier stod bogstavelig talt uden mad, samtidig med at mange var smittede og ikke kunne få lægehjælp.

Vi har netop afsluttet vores 3. uddeling af pakker med mad og værnemidler. Ved de første to uddelinger prøvede vi at sammensætte en varieret pakke med mad, som kunne holde ca. en måned til en familie med 4 medlemmer. Denne gang ændrede vi taktik, for nu blev det pludselig et spørgsmål om at sørge for familiernes overlevelse i så lang tid som muligt. Vi sammensatte derfor pakker, som bestod af 25 kg. ris til hver familie, noget madolie og ganske få andre madvarer.

Regeringen uddeler sække med ris til de fattigste familier, men det er en meget dårlig kvalitet, som næsten kun består af skaller og derfor er næsten uspiselig. ”Vores” familier blander risen fra vores uddeling med risen fra regeringens uddeling og har på den måde nogenlunde spiselig ris i 2-3 måneder. Det er ikke optimalt kun at leve af kogt ris, men man dør ikke af sult.

Desværre var det ikke muligt for os denne gang at nå ud til alle de sponsorerede børn. Det var for farligt at bryde regeringens lock down denne gang og de indsamlede midler rakte heller ikke til at alle familier kunne få en hjælpepakke. Vi ved, at mange af vores sponsorerede børn og deres familier lige nu sulter og er ved at miste modet.

Vi indsamler derfor stadig til hjælpepakker med mad og værnemidler og alle bidrag er fortsat meget velkomne.

 

 

1. august 2021

Nyt om Coronasituationen

Det ser heldigvis ud til, at situationen i Indien efter 2. Coronabølge er ved at stabilisere sig lidt.

Vi har netop afsluttet tredje uddeling af hjælpepakker med mad og værnemidler, men det kan I læse meget mere om i det næste nyhedsbrev. Det kan dog nævnes her, at vi denne gang ikke nåede ud til alle ”vores” familier, og at nøden er meget stor, så vi modtager fortsat meget gerne donationer til dette formål. Alle beløb er særdeles velkomne til vores bankkonto reg. 3618 konto 0826022 eller via Mobilepay 75981.

Lige nu planlægger skolerne at kunne åbne den 16. august, men intet er sikkert. Der blev ikke afholdt eksamen i april måned, men regeringen bestemte, at alle skulle anses for at have bestået, også 12. klasserne, som skulle have været til afgangseksamen. Det kan betyde, at der er elever, som er blevet optaget på videregående uddannelser uden at være kvalificeret til det, men det vil den kommende tid vise.

Der har været frygtelig mange dødsfald under Coronaens 2. bølge, og vi har endnu ikke overblik over, hvilke børn der eventuelt har mistet en eller begge forældre.

Helt akut søger vi imidlertid lige nu hjælp til to små piger:

Lige ved siden af vores kontor i Nuzvid ligger en lille printshop, hvor vi har fået printet alle vores julekort, Annual Progress Reports osv. igennem mange år. Indehaveren af shoppen var desuden ven med Robert, som er vores leder i Indien.

For ganske kort tid siden døde indehaveren og begge hans forældre efter at være blevet smittet med Corona. Alle 3 døde indenfor en uge.

Hustruen og indehaverens far hjalp til i printshoppen, som familien kunne leve af, men hustruen har ikke selv nogen uddannelse og kan derfor ikke drive shoppen alene. Hustruen og familiens to børn står nu helt uden indtægter, og de har måttet søge husly hos hustruens bror, som også har sin egen familie at forsørge.

De to døtre står nu i en meget dårlig situation, for der er knap nok mad til alle og slet ikke mulighed for at betale skolepenge. Som piger er de i forvejen meget udsatte og i risiko for ikke at få en uddannelse.

Vi søger derfor sponsorer til Vagdevi på 7 år,(øverste foto) som går i 3. klasse og Sanjay på 8 år,(nederste foto) som går i 4. klasse. Da familien er helt uden midler, har begge piger brug for kr. 125 om måneden, som kan dække skolegang, køb af skoleunifomer og bøger, samt et måltid mad på skolen.

Hvis du kan hjælpe, bedes du kontakte os straks på kontakt@dendanskehjaelpefond.dk eller tlf. 26 48 16 46.

Hvis du ikke selv kan være sponsor, så hjælp os ved at dele dette opslag til så mange som muligt, så vi forhåbentlig hurtigt kan komme pigerne til undsætning.

 

3 maj, 2021
 

Situationen i Indien

Som mange af jer nok har bemærket fra medierne, står Indien i en særdeles svær situation lige nu. Mens vi herhjemme så småt kan begynde at få vores normale hverdag tilbage, er Indien ramt af en Corona bølge, som helt har slået benene væk under landet.
Sygehusene er overbelastede, der er ikke ilt til patienterne på sygehusene, krematorierne kan ikke følge med og der er total lock down overalt.
Vores leder i Indien, Robert, har beskrevet situationen som en scene fra 2. verdenskrig med døde mennesker overalt, bål i gaderne og skræmte mennesker.
Hvordan landet kommer til at se ud, når pandemien en dag er fortid, er der ingen, der ved. Men det er helt sikkert, at Indien står overfor en humanitær katastrofe, som man slet ikke kan overskue omfanget af endnu.
For vores lille forening betyder det lige nu, at vi holder Robert hjemme på kontoret, i et forsøg på at holde ham væk fra sygdommen. Han er ikke vaccineret og vi har meget svært ved at undvære ham, så det er bedre, at han kun arbejder med det, som han kan klare fra sin computer og med sin telefon. Alt andet må vente.
Det betyder, at vores arbejde i Danmark kører langsomt og det håber vi på jeres forståelse for.


Vores sponsorer, medlemmer og følgere her har været fantastiske til at bidrage til vores to indsamlinger til Corona hjælpepakker med mad. Vi har to gange kunnet nå ud til ”vores” familier med hjælp og taknemligheden er enorm. Vores taknemlighed er lige så stor, vi har slet ikke oplevet den nedgang, som andre organisationer klager over.
Men vi er nødt til at bede om hjælp endnu engang. Robert har så mindeligt bedt om, at der sendes penge til køb af værnemidler.

Alle bidrag er meget velkomne til MobilePay 75981 eller bankkonto reg. 3618 konto 0826022.
Hjælp os ved at dele dette opslag til alle dem, du kan.

 

 

27 August, 2020

Opdatering på Corona situationen

På nuværende tidspunkt er situationen stadig uoverskuelig og kaotisk i Indien.

I delstaten Andhra Pradesh, hvor vores kontor ligger og hvor de fleste af vores samarbejdsskoler også ligger, er der nu konstateret mere end 350.000 smittede og 3.282 dødsfald. Og der er ingen tvivl om, at det reelle tal er langt større, for mange søger ikke lægehjælp og bliver ikke testet, ligesom mange dødsfald slet ikke registreres.

Der er stadig udgangsforbud i Indien. Der er tilladelse til at købe ind, gå i banken og på apoteket osv. mellem 8.30 og 10.30 hver dag, men ellers er det ikke lovligt at opholde sig i det offentlige rum.

Midt i dette kaos er det dejligt at se, at vi trods alt stadig er i stand til at hjælpe. Vores organisation er normalt ikke en nødhjælpsorganisation som f.eks. Røde Kors eller Folkekirkens Nødhjælp, som kan rykke talstærkt ud, når en katastrofe rammer et sted i verden. Men vi har vist, at vi er hurtige til at omstille os og reagere, når der er brug for det.

Med de midler, der er indsamlet, er vi nået ud til de fleste af vores sponsorbørn og deres familier med pakker med mad, information om forebyggelse og værnemidler.

Vores leder i Indien skaffede tilladelse fra politiet, lejede en bus og kørte resolut ud midt i smittefare, blokerede veje og kaos for at uddele nødhjælpen. Og eftersom vi stadig sender alle indsamlede midler direkte til Indien uden administrationsomkostninger, rækker vores hjælp rigtig langt. For bare 80 kr. kunne vi købe en stor pose med madvarer og værnemidler til en familie.

Taknemligheden var enorm, og flere familier gav udtryk for, at vi var deres eneste håb lige nu.

 Men ligesom herhjemme gælder det nu om at holde fast og blive ved. Vi er bekymrede for, at de pakker med mad, som blev uddelt i maj og juni måned er sluppet op, og vi vil derfor rigtig gerne i gang med at uddele flere pakker med mad til de mest udsatte børn og deres familier.

 

31 maj 2020

Takket være rigtig mange indbetalinger til vores Corona indsamling i starten af maj kunne vi efter få dage gå i gang med at uddele pakker med mad og værnemidler til de fattigste familier.

Hurtigt blev det klart, at behovet for hjælp er langt større end først antaget. Vores kontor i Indien blev næsten bestormet af familier, som tiggede og bad om at få en pakke med mad.

Rigtig mange familier har mistet hele deres livsgrundlag og har ingen indtægter overhovedet.

I Indien er der intet socialt sikkerhedsnet, ingen hjælpepakker, ingen Søren Brostrøm til at informere om situationen og ingen Philip Faber til at holde humøret oppe.

I Indien er der for de fattige bare en daglig kamp for at få mad og vand. Ovenikøbet er det højsommer nu med en bagende sol dagen lang og 49 graders varme.

Mange mennesker dør af sult, væskemangel og udmattelse.

Vi har derfor besluttet at udvide uddelingen af mad, så alle vores sponsorerede børns familier får en pakke med mad og en pakke med værnemidler.

På de små skoler har lærerne ikke fået løn siden marts måned og de har derfor indtrængende bedt om at få hjælp i form af en pakke med mad. Det drejer sig om ca. 30 lærere.

TAK til alle, som allerede har bidraget til vores indsamling.

Vi håber, at alle vores fantastiske sponsorer og medlemmer og deres netværk vil hjælpe os endnu engang, så vi kan give alle vores sultne sponsorbørn og deres familier mad. Vi har brug for kr. 17.000.

 Hjælp også gerne ved at dele dette opslag. Hvis man ønsker et opslag, som kan printes ud og hænges op på arbejdspladsen, skolen, sportsklubben eller andre steder er man meget velkommen til at kontakte os via mail kontakt@dendanskehjaelpefond.dk eller telefon 26481646.

 

4 maj 2020

Indsamling til hjælp i Corona krisen
I Indien forbereder man nu ophævelse af udgangsforbuddet, hvilket betyder, at vi kan begynde at komme ud til vores sponsorerede børn og deres familier med hjælp.

Mange familier har mistet deres livsgrundlag og desperationen er derfor stor. I den fattige del af Indien kæmper både børn og voksne i forvejen med massiv fattigdom og den nuværende situation er helt ødelæggende for deres i forvejen skrøbelige livsvilkår. Også usikkerheden om fremtiden er alvorlig.
Der er i Indien rigtig mange landsbyer, hvor befolkningstætheden er stor og hvor der ikke er adgang til rindende vand. Mange er analfabeter og er derfor ikke oplyst om, hvordan man undgår smitte. En sygdom som Corona kan derfor sprede sig med stor hastighed og med høj dødelighed til følge, især på grund af mangel på adgang til lægehjælp.

Det kommer til at vare nogen tid, før vi får overblik over, hvilke konsekvenser Corona krisen får, og allerede har haft, for børnene og deres familier, men vi ved allerede nu, at den fattige befolkning sulter og ikke har adgang til oplysninger om smittefare eller mulighed for at overholde rådene om hygiejne.

Situationen er alvorlig og der er brug for alle kræfter.
Vi har derfor besluttet at uddele pakker med mad til de mest sårbare familier og pakker med sæbe, masker, håndsprit og oplysninger om smittefare til alle vores sponsorerede børns familier.

En pakke med mad og værnemidler koster ca. 80 kr og en pakke kun med værnemidler koster ca. 20 kr.
Vi har derfor brug for 18.000 kr til hjælp til børnene og deres familier.

Tak fordi du passer på dig selv – og på børnene i Indien.

 

12 april 2020

Mange sponsorer er naturligvis bekymrede for deres sponsorbarn i Indien i disse tider.

Længe havde vi krydset fingre for, at sygdommen ikke bredte sig til den del af Indien, hvor vores kontor ligger. Der er lige nu meget varmt i Sydindien, ca. 40 grader om dagen, og det er dårlige levebetingelser for en virus. 

Men sygdommen ramte alligevel også Sydindien og alle skoler, uddannelsesinstitutioner, butikker osv. er lukket. I Indien er man gået lidt længere end herhjemme og har meddelt et egentligt udgangsforbud.

Det positive er, at sygdommen, som i resten af verden, ikke ser ud til at ramme børnene så voldsomt. Til gengæld rammer både sygdommen og de økonomiske konsekvenser af nedlukning af samfundet familierne meget hårdt i store dele af Indien.

Vi arbejder i udsatte områder hvor mange husstande ikke har adgang til rent vand og mulighederne for at holde det nødvendige hygiejneniveau er derfor dårlige.

I de fattige familier lider flere af familiemedlemmerne ofte af forskellige ubehandlede sygdomme, som naturligvis gør dem ekstra sårbare i forhold til at overleve en Corona sygdom.

Der er mangel på sundhedsydelser, mangel på hospitalsudstyr og dårlige muligheder for at få lægehjælp, hvis man tilhøre den fattige del af befolkningen.

Mange af de sponsorerede børns forældre er daglejere, som lever fra dag til dag af det arbejde, de kan finde. Lige nu er det naturligvis ikke muligt at arbejde på den måde og de i forvejen meget skrøbelige økonomier braser derfor nu helt sammen. Det er sandsynligt, at en del familier ikke er i stand til at købe mad nok til hele familien. Det er også sandsynligt, at flere at vores sponsorerede børn vil være forældreløse, når krisen er overstået.

Der er ikke noget socialt sikkerhedsnet i Indien, så den fattige del af befolkningen er overladt til sig selv.

På grund af udgangsforbuddet er det lige nu meget vanskeligt for os at få et overblik over situationen for vores sponsorbørn. Det er også umuligt at indhente oplysningerne om børnene, videresende gaver eller breve eller bare opnå kontakt med familierne.

Når udgangsforbuddet ophæves, vil vi kunne begynde at få overblikket tilbage og beslutte, hvor og hvordan vi kan hjælpe bedst muligt.

Som et første tiltag har vi i samarbejde med vores ledelse i Indien besluttet, at vi vil uddele en Corona pakke til de familier, hvor vi har sponsorerede børn. Pakken skal indeholde forskellige værnemidler, håndsprit, sæbe osv. Vores leder i Indien er i gang med at sammensætte en pakke og vil oplyse en pris pr. pakke inden længe, så vi kan gå i gang med uddelingen, så snart udgangsforbuddet ophæves.

Vi vender tilbage med nærmere opdatering, så snart det er muligt.


 

Styrken ved at være pige
... er titlen på hæftet, vores leder i Indien har fået udformet, til foredragene i de forskellige skoler, Fonden samarbejder med.

Hæftet er på ialt 13 sider og uddyber alle de grundlæggende emner som er typiske for indiske piger gennem opvækst og pubertet.

Du kan læse hele dokumentet her.

Og der er såmænd mange råd som også danske piger kan blive klogere af.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 maj 2015

Dagbogs notater fra Sponsorrejsen

Erik Lassen, der deltog i sponsorrejsen i januar 2015, har været så venlig at stille sine dagbogsnotater og fotos til rådighed for Hjælpefonden, så det er med stor glæde at Fonden her kan bringe notaterne og Erik Lassens personlige oplevelser  fra turen. 

Læs dagbogsnotaterne her.

"Konfirmation" på indisk

I disse dage konfirmeres rigtig mange danske børn. I Indien har man også en tradition for at fejre, når pigerne går i pubertet. Skikken stammer sikkert tilbage fra den gang, hvor pigerne var giftemodne på dette tidspunkt.
Selvom mange piger stadig giftes i en meget ung alder i Indien, er der heldigvis en tendens til, at man nu først gifter sig, når man er blevet voksen. Den tendens støtter vi ved at uddanne pigerne, så de ikke bliver en økonomisk byrde for deres familier, og så de opnår selvværd nok til at sige fra overfor de gamle traditioner. Pigen på billedet herover er 12 år gammel.
 


INTIMATION OF QUARTERLY ACCOUNT OCT, NOV, DEC 2016.pdf

ACCOUNTABILITY OF FC

Quaterly Report 2016

 


Den Danske Hjælpefond
c/o Advokatfirmaet Egholm, Ryesgade 9b,1., 8000 Aarhus C. Tlf. 26481646
Email: kontakt@dendanskehjaelpefond.dk


Til forside

Kontakt Webmaster