Uddeling af hjælpepakker under Covid-19 pandemien

I foråret 2020 blev Indien ramt af den første bølge af corona smitte og der blev derfor hurtigt igangsat en indsamling, da det stod klart, at sygdommen ville komme til at ramme de fattige familier meget hårdt.

Takket være rigtig mange indbetalinger til vores Corona indsamling i starten af maj kunne vi efter få dage gå i gang med at uddele pakker med mad og værnemidler til de fattigste familier.

Hurtigt blev det klart, at behovet for hjælp var langt større end først antaget. Vores kontor i Indien blev næsten bestormet af familier, som tiggede og bad om at få en pakke med mad.

Rigtig mange familier mistede hele deres livsgrundlag og havde ingen indtægter overhovedet, så mange familier sultede.

I løber af maj- juni 2020 lykkedes det os på trods af lock down og udgangsforbud i store del af Indien at nå ud til stort set alle de sponsorerede børn og deres familier med kærkommen hjælp i form af en pakke med værnemidler og mad.

Hen over sommeren 2020 fortsatte situationen med at være helt ude af kontrol,

    

    


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midt i dette kaos er det dejligt at se, at vi trods alt stadig er i stand til at hjælpe. Vores organisation er normalt ikke en nødhjælpsorganisation som f.eks. Røde Kors eller Folkekirkens Nødhjælp, som kan rykke talstærkt ud, når en katastrofe rammer et sted i verden. Men vi har vist, at vi er hurtige til at omstille os og reagere, når der er brug for det.

I begyndelsen af 2021 blev vi bekymrede for, om de første forsyninger var sluppet op og de sponsorerede børn igen havde akut behov for hjælp. Vi startede derfor indsamling nr. 2 og var hurtigt i stand til at få sendt penge til Indien til køb af flere pakker med mad.

Vores leder i Indien skaffede tilladelse fra politiet, lejede en bus og kørte resolut ud midt i smittefare, blokerede veje og kaos for at uddele nødhjælpen. Og eftersom vi stadig sender alle indsamlede midler direkte til Indien uden administrationsomkostninger, rækker vores hjælp rigtig langt. For bare 80 kr. kunne vi købe en stor pose med madvarer og værnemidler til en familie.

 

Den Danske hjælpefond yder ikke generel nødhjælp, men vi gennemfører konkrete projekter, hvortil vi f.eks. har modtaget midler fra fonde, Tips og Lotto eller fra konkrete indsamlinger eller enkeltdonationer.

 

Taknemligheden var enorm, og flere familier gav udtryk for, at vi var deres eneste håb.

Lige nu kæmper Indien en kamp med bølge 2, som har kastet landet ud i en krise af dimensioner, som vi slet ikke kender omfanget af endnu. Vi har derfor igangsat yderligere indsamlinger, som forhåbentlig inden længe kan lette situationen bare en lille smule for vores meget hårdt prøvede fattige børn og deres familier. 

 


Den Danske Hjælpefond
c/o Advokatfirmaet Egholm, Ryesgade 9b,1., 8000 Aarhus C. Tlf. 26481646
Email: kontakt@dendanskehjaelpefond.dk


Til forside

Kontakt Webmaster